RSS

România, pe locul 7 în topul ţărilor pregătite virtual pentru viitor

23 oct.

Poziţia foarte bună a României în acest clasament se explică mai ales prin faptul că românii au acces la viteze din ce în ce mai mari pe internet, prin conexiunile de tip broad band, arată un articol din Gândul.

România se clasează pe locul şapte în lume când vine vorba despre capacitatea sistemului informatic de internet de a permite implementarea „serviciilor viitorului”, cum ar fi televiziunea prin internet sau comunicaţiile video de calitate ridicată, conform unui studiu al Said Business School, din cadrul Universităţii Oxford, efectuat la solicitarea Cisco, scrie Gândul.
Pe primele locuri se clasează Coreea de Sud, Japonia şi Letonia, urmate de Suedia, Bulgaria şi Finlanda. Poziţia foarte bună a României în acest clasament se explică mai ales prin faptul că românii au acces la viteze din ce în ce mai mari pe internet, prin conexiunile de tip broadband. Astfel, în timp ce media globală a vitezei de download este de 5,9 Mbps, în România aceasta este de peste două ori mai mare, respectiv de 13,8 Mbps, în timp ce viteza de upload este de 4,9 Mbps.

 
Comentarii închise la România, pe locul 7 în topul ţărilor pregătite virtual pentru viitor

Scris de pe 23 octombrie 2010 în Despre mine

 

Etichete: , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

 
%d blogeri au apreciat asta: